Bezwstydna autopromocja w zestawie
txlogger to nowy sposób logowania samochodów Trionic 7 i 8 w 2024 roku.
Jeśli używasz otwartego pliku bin lub EU0D / FXD2, możesz go również użyć do strojenia na żywo samochodu, a wartości będą zmieniane w ECU w ciągu milisekund
Obsługuje mnóstwo adapterów CANBUS od profesjonalnych po pełne DIY dzięki bibliotece CAN, którą napisałem
CANUSB
CombiAdapter
Just4Trionic
YACA
Canable (z oprogramowaniem układowym slcan)
OBDLink SX, EX
STN1170 & 2120 adaptery
Adaptery J2534, takie jak Drewtech Mongoose GM2 / 3, Kvaser, OBDX Pro, SM2 PRO
Nie obsługuję ELM327, te kable powinny spłonąć w piekle
P: Dlaczego to jest lepsze niż pakiety do strojenia?
O: txlogger używa funkcji w oprogramowaniu układowym Trionic7/8, gdzie możemy zdefiniować dynamiczne pids i pobrać je jako jedną dużą blob z wieloma wartościami zamiast składać indywidualne żądania dla każdej wartości. Umożliwia nam to pobieranie danych do 100 razy na sekundę w Trionic 7 i 25 na sekundę w Trionic 8 w porównaniu do pakietu, w którym otrzymasz chwiejne 6-10 punktów na sekundę.
Jest również znacznie bardziej stabilny niż logowanie pakietów.
P: Wymagania?
O: Wymaga systemu Windows 10 i nowoczesnego komputera z przyzwoitą kartą graficzną, ponieważ używa OpenGL do rysowania interfejsu użytkownika.
P: Czy obsługuje adapter XYZ?
O: Być może, wiele kabli jest opartych na STN i prezentuje się jako port szeregowy. Jeśli żaden z istniejących sterowników nie działa, przekaż mi kopię kabla, a zwykle mogę dodać obsługę w ciągu dnia lub trzech.
P: W jakim języku to jest napisane?
O: Golang, nowoczesny język podobny do C od Google
P: Czy działa w systemie Windows XP/7?
O: Nie. Wymagany jest system Windows 10
P: Czy obsługuje Trionic 5?
O: Jeszcze nie i prawdopodobnie nie będzie tak szybki jak w przypadku Trionic 7 i 8, ponieważ Trionic 5 nie ma funkcjonalności dynamicznego pid. Jednak Trionic 5 ma dedykowany interfejs CAN i działa z wyższą szybkością transmisji, więc może być całkiem przyzwoity po zakończeniu.
txlogger to nowy sposób logowania samochodów Trionic 7 i 8 w 2024 roku.
Jeśli używasz otwartego pliku bin lub EU0D / FXD2, możesz go również użyć do strojenia na żywo samochodu, a wartości będą zmieniane w ECU w ciągu milisekund
Obsługuje mnóstwo adapterów CANBUS od profesjonalnych po pełne DIY dzięki bibliotece CAN, którą napisałem
CANUSB
CombiAdapter
Just4Trionic
YACA
Canable (z oprogramowaniem układowym slcan)
OBDLink SX, EX
STN1170 & 2120 adaptery
Adaptery J2534, takie jak Drewtech Mongoose GM2 / 3, Kvaser, OBDX Pro, SM2 PRO
Nie obsługuję ELM327, te kable powinny spłonąć w piekle
P: Dlaczego to jest lepsze niż pakiety do strojenia?
O: txlogger używa funkcji w oprogramowaniu układowym Trionic7/8, gdzie możemy zdefiniować dynamiczne pids i pobrać je jako jedną dużą blob z wieloma wartościami zamiast składać indywidualne żądania dla każdej wartości. Umożliwia nam to pobieranie danych do 100 razy na sekundę w Trionic 7 i 25 na sekundę w Trionic 8 w porównaniu do pakietu, w którym otrzymasz chwiejne 6-10 punktów na sekundę.
Jest również znacznie bardziej stabilny niż logowanie pakietów.
P: Wymagania?
O: Wymaga systemu Windows 10 i nowoczesnego komputera z przyzwoitą kartą graficzną, ponieważ używa OpenGL do rysowania interfejsu użytkownika.
P: Czy obsługuje adapter XYZ?
O: Być może, wiele kabli jest opartych na STN i prezentuje się jako port szeregowy. Jeśli żaden z istniejących sterowników nie działa, przekaż mi kopię kabla, a zwykle mogę dodać obsługę w ciągu dnia lub trzech.
P: W jakim języku to jest napisane?
O: Golang, nowoczesny język podobny do C od Google
P: Czy działa w systemie Windows XP/7?
O: Nie. Wymagany jest system Windows 10
P: Czy obsługuje Trionic 5?
O: Jeszcze nie i prawdopodobnie nie będzie tak szybki jak w przypadku Trionic 7 i 8, ponieważ Trionic 5 nie ma funkcjonalności dynamicznego pid. Jednak Trionic 5 ma dedykowany interfejs CAN i działa z wyższą szybkością transmisji, więc może być całkiem przyzwoity po zakończeniu.