SaabCentral Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys,

I've searched all over Google for a definitive answer on this question, but I think I've got a new spin on a common problem. I've got problems with the rear lights on my '01 Saab 93. I think it's gremlins!!

When in park or drive, the two running light bulbs (21/5s) on the left side are lit. I think that's supposed to be that way. But the two running light bulbs on the right are not lit.

I know it's not the bulbs, because they all work the same way if you swap them around. (All the bulbs other than blinkers in the trunk are 21/5 volt bulbs).

So my thought was, maybe the wiring harness is bad? However this can't be the case, since the blinker works, and THE BRAKE LIGHTS WORK - even in the bulbs that don't light otherwise. (By the way, try being able to observe your own brake lights sometime. I had to shove a pair of garden sheers between the brake pedal and driver's seat...)

So what the heck is going on? I know it's not the wiring, I know it's not the bulbs, and I know it's not a fuse. It HAS to be something electronic, correct?

Also, I am not talking about any of the lights which are on the actual hatchback door itself - e.g. the row of LED brake lights by the roof of the car, the reverse lights, or completely useless one-sided fog light. (What is that thinking behind that, anyway? A "please pull me over, Mr. Police Officer" light?)

I've read threads where people said they cleaned contacts on the wiring harness. But that can't be it because all of the sockets actually WORK AS BRAKE LIGHTS, just not as running lights. I've also heard of there being grounding problems and rusted grounding bolts into the chassis of the car. But again, the blinker and brake lights work.


And one more odd clue: When I swap the light assemblies from right to left (plug them into the wrong side of the car) the perfectly functioning left assembly does not work on the right side (another indication it is electronic). However, the right assembly HALF works - one of the running light bulbs comes on.

Any ideas? I'm all ears - I've got an asymmetrical light setup that will get me a fix-it ticket if I don't get it figured out.
 

·
Registered
Joined
·
1,216 Posts
hey aerojon. is that 3 on the day?
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top