SaabCentral Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
88 Posts
Discussion Starter #1
i've just installed my boost gauge and i'm only getting 6-7psi
when i install a MBC i can get more but it's not stable sometimes it's 10-12psi and sometimes 15psi and sometimes it goes so far that the engine cut out(21psi+) i just want the factory setting of 15.5psi
pls help
 

·
Registered
Joined
·
2,365 Posts
Have you checked the APC valve on the top of the radiator? Is it connected? You're at base boost all the time which is the problem, it's not a low boost problem as such, you're just stuck at base! :)

David.
 

·
Registered
Joined
·
88 Posts
Discussion Starter #3
the APC looks connected all the vacum hoses loook good i've read you can bypass the APC with a MBC i'll try to do that
 

·
Banned
Joined
·
637 Posts
Uhhhh.. where on the Dash Boost gauge did the Pointer get to BEFORE the new boost gauge? 6/8 psi is bottom to middle of Yellow.. coupled with Huyndai Pony Accelerations. Tough to miss :)
So is this a problem initiated with the Gauge install, or a pre existing one?
 

·
Registered
Joined
·
88 Posts
Discussion Starter #6
Basre said:
Uhhhh.. where on the Dash Boost gauge did the Pointer get to BEFORE the new boost gauge? 6/8 psi is bottom to middle of Yellow.. coupled with Huyndai Pony Accelerations. Tough to miss :)
So is this a problem initiated with the Gauge install, or a pre existing one?

the problem was there when i bought the car i just never knew how much boost there was untill i installed the aftermarket boost gauge and now i know

but i bypassed the APC with a MBC and know i'm running 14-16psi so it's all good
i guess it's a bad APC
thanks matt
 
1 - 6 of 6 Posts
Top