SaabCentral Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
611 Posts
Discussion Starter #1
Hey..for the last few weeks when I try to start the 9000 it fires fine and then instantly dies. I turn the key to off and try it again and all is fine. Not a single hesitation it just starts up as normal and idles perfectly.

It seems to happen when the car is left sitting for a couple of days. I drove the car friday and this happened. I tried starting it saturday and all was fine. Didnt touch it sunday. But today (monday) tried starting it and the same no start happened.

Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
611 Posts
Discussion Starter #3
Fuel Pump was replaced in the summer
Coolant was flushed and filled within the past couple months
Front 02 Sensor just replaced at the same time oil was changed
Ignition switch replaced a couple months ago

It just started to do the no start within the last few weeks. My indy believed the 02 was the culprit but it proved to not solve it.
 

·
Premium Member
Joined
·
31,228 Posts
97 Aero said:
Fuel Pump was replaced in the summer
Coolant was flushed and filled within the past couple months
Front 02 Sensor just replaced at the same time oil was changed
Ignition switch replaced a couple months ago

It just started to do the no start within the last few weeks. My indy believed the 02 was the culprit but it proved to not solve it.
OK, well that should narrow down the culprits.

A bad O2 sensor gives 6 CEL flashes. See:

http://www.saabcentral.com/forums/showthread.php?t=40874
 
1 - 7 of 7 Posts
Top