Aftermarket HID problem Please help! - SaabCentral Forums
*
Home Saab Pictures Saab Classifieds Saab Dealer Listings Saab Forum Saab Forum


Go Back   SaabCentral Forums > Saab 9-3 SportSedan, Cabrio ('04+), Combi & 9-3X, 2003-2012 > 9-3 Sedan, Cabrio ('04+)/Combi & 9-3X Workshop

9-3 Sedan, Cabrio ('04+)/Combi & 9-3X Workshop 9-3 SportSedan, Convertible ('04+)/Combi & 9-3X , 2003 - 2012 Technical Forum

SaabCentral.com is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th June 2008
Daiton9-3's Avatar
Daiton9-3 Daiton9-3 is offline
Active Member
 
Join Date: Jun 2008                                                
Location: Canada
My Saabs: 2004 9-3
Posts: 60
Default Aftermarket HID problem Please help!

Hi everyone I just recently got my first saab, Its a 2004 9-3 Linear. It had stock halogens, and I wanted to upgrade to HID's. So I installed a aftermarket HID kit. (I have installed 3 kits in 3 different vehicles before this) My problem is the lights turn on just fine and run great, but every once in a while they just shut off and the low beam fail indicator comes on. The weird thing is all I have to do to get them going again is to unplug the light and plug them back in!

I would just like to know what I can do to stop them from just shutting off while I am driving. Someone told me it might have something to do with a resistor or something. I don't know but I someone could help that would be greatly appreciated.

Hopefully its a simple fix!

Thanx alot

Daiton9-3
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 19th June 2008
chickenbackside's Avatar
chickenbackside chickenbackside is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007                                                
Location: Singapore
My Saabs: Lime Green Vert
Posts: 142
Default

Before I fitted my aftermarket HID's, I asked on my local forum and got this answer:

"HID's can be retrofit and you can retain your level adjustment. What you need to do is add capacitors in parallel (2 x2200uf, 35Vdc on each side) to the input of the ballast and the dip light warning will not appear."

I followed the instructions. No problems at all.
__________________
.
.
My music:
http://web.mac.com/adam.madmusic/iWe...t/Podcast.html

My ramblings about geeky stuff:
http://meandmyphones.blogspot.com/
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 19th June 2008
Nickshu's Avatar
Nickshu Nickshu is offline
Saab Crazy
 
Join Date: Aug 2007                                                
Location: Colorado, USA
My Saabs: 07 9-3 SportCombi 60th Anniversary
Posts: 759
Default

Here's about 15 pages of reading that should answer all your questions:

http://www.saabcentral.com/forums/sh...ltimate+thread
__________________
Nick -- Saab-less for the first time since 1991.
Current cars: '13 Volvo C70 retractable hardtop; '13 Subaru Outback 3.6R SAP; '64 Corvair Monza Spyder (factory turbo) Convertible
Prior Saabs: 86 9000T, 91 9000CD, 93 900S, 95 900S, 07 9-3 SportCombi 60th Anniv Edition
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 19th June 2008
greekfragma's Avatar
greekfragma greekfragma is offline
SaabNut!
 
Join Date: Jan 2007                                                
Location: greece
My Saabs: 9-3 1.8i >2003<
Posts: 487
Default

the simplest fix.


go to the dealer and ask him to enable the xenon option via the TechII.

no alerts or strobing after that.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 19th June 2008
Daiton9-3's Avatar
Daiton9-3 Daiton9-3 is offline
Active Member
 
Join Date: Jun 2008                                                
Location: Canada
My Saabs: 2004 9-3
Posts: 60
Default

thanks for you replies I was wondering if you could give me a diagram on how to hook up the capacitors. Also I was just wondering how much it cost you guys to get the dealership to fix the problem. Thanks

Daitons9-3
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 24th June 2008
Daiton9-3's Avatar
Daiton9-3 Daiton9-3 is offline
Active Member
 
Join Date: Jun 2008                                                
Location: Canada
My Saabs: 2004 9-3
Posts: 60
Default

Hey I just wanted to thank you guys for the help and advice. I ended up fixing the problem with the capacitors. it was the cheapest way out so i took it. Well thanks again!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the SaabCentral Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:03 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

top of page | sitemap | email us



copyright © 2003 - 2011 saabcentral.com, All rights reserved http://www.whiter.co.uk - valid xhtml - valid css
SaabCentral is an independently run website and is not affiliated in any way to Saab Automobile AB.


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.