ChipCenter ECU - SaabCentral Forums
*
Home Saab Pictures Saab Classifieds Saab Dealer Listings Saab Forum Saab Forum


Go Back   SaabCentral Forums > Saab 9-5 Mk.I, 1998-2009 > 9-5 Performance, Mods & Tuning

9-5 Performance, Mods & Tuning Covers Tuning & Performance modifications for the 9-5

SaabCentral.com is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th June 2003
XAAMOTTOMAAX XAAMOTTOMAAX is offline
Saab Lunatic
 
Join Date: Jun 2003                                                
Location: Washington, DC USA
My Saabs: 2003 9-5 Aero
Posts: 1,198
Default ChipCenter ECU

Does anyone know if any of the other available ECUs (Abbott, , etc) for 2000 9-5 aero AUTO trans limit the torque in first and second gears? ChipCenter seems to be the only option that has a lower torque number for the auto than the manual trans. Any info would be greatly appreciated. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 24th June 2003
murphwiz murphwiz is offline
SaabNut!
 
Join Date: Jun 2002                                                
Location: Herts, UK
Posts: 444
Default

Its not the trionic ECU that limits the toprque, the TCM tells trionic the torque is to much, only then will trionic lower the value.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 24th June 2003
XAAMOTTOMAAX XAAMOTTOMAAX is offline
Saab Lunatic
 
Join Date: Jun 2003                                                
Location: Washington, DC USA
My Saabs: 2003 9-5 Aero
Posts: 1,198
Default

I was told by ChipCenter that their ECU will limit torque in first in second gears... Is the TCM still going to tell an aftermarket ECU to retard torque? I was under the impression they specifically limited torque in their program for 1st and 2nd gears in an automatic. Do any of the other aftermarket ECU programs offer different power levels based on auto or manual trans? I havent seen any distinctions.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 24th June 2003
murphwiz murphwiz is offline
SaabNut!
 
Join Date: Jun 2002                                                
Location: Herts, UK
Posts: 444
Default

Tcm will retard torque regardless I believe..
unless trionic is programmed to ignore the command from the TCM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the SaabCentral Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:41 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

top of page | sitemap | email us



copyright © 2003 - 2011 saabcentral.com, All rights reserved http://www.whiter.co.uk - valid xhtml - valid css
SaabCentral is an independently run website and is not affiliated in any way to Saab Automobile AB.


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.