Check Engine + Codes P1300 & P0300 - SaabCentral Forums
* site search:  
Home Saab Pictures Saab Classifieds Saab Dealer Listings Saab Forum Saab Forum

Go Back   SaabCentral Forums > Saab 9-5 Mk.I, 1998-2009 > Saab 9-5 Workshop
Saab 9-5 Workshop Saab 9-5 Workshop (1997 to 2010) Technical Forum

SaabCentral.com is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st July 2007
valbowski1980's Avatar
valbowski1980 valbowski1980 is offline
Saab on the Brain!
 
Join Date: Jun 2003                                                
Location: Chicago IL
My Saabs: None now
Posts: 5,774
Thumbs down Check Engine + Codes P1300 & P0300

Afternoon Gents.

Started up the car today and got the check engine light. Got to Autozone and got codes P1300 and P0300, both pointing to a missfire. I cleared the codes out and the car runs fine and I haven't seen the check engine since.

Am I right to suspect that my DI is on it's way out? Could it be something else.
__________________
There is a "replacement for displacement".... It's called "forced induction".
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 21st July 2007
fusionrx fusionrx is offline
Saab Lunatic
 
Join Date: Jun 2007                                                
Location: Wisconsin, USA
My Saabs: 07 Honda Odyssey no saabs
Posts: 1,789
Default Same, but did P0455.

Mine did the same, went to Autozone also and pulled a p0455. Guess thats Large evap leak, so I replaced gas cap. I might replace evap purge valve preventatively.

Like yours, I didn't find any driveability issues. Weird how that works, some codes throw you into LimpHome hell.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 22nd July 2007
stipud's Avatar
stipud stipud is offline
Saab Lunatic
 
Join Date: Aug 2005                                                
Location: Burnaby, BC, Canada
My Saabs: 1999 9-5 2.3lpt Auto Nordic Stg. 3+
Posts: 3,597
Default

Replace your sparkplugs first if you haven't done them recently. Otherwise it's likely the DI
__________________
Tuning: Info // Pictures
Stereo: Info // Pictures

>>> THE Stereo Upgrade Thread <<<
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 22nd July 2007
TurboBlix's Avatar
TurboBlix TurboBlix is offline
Saab Lunatic
 
Join Date: Apr 2006                                                
Location: Disco Volante
My Saabs: '09 WRX
Posts: 2,427
Default

http://saabcentral.com/forums/showth...ighlight=p1300
holler!
__________________
+ 4-wheel photos
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 22nd July 2007
valbowski1980's Avatar
valbowski1980 valbowski1980 is offline
Saab on the Brain!
 
Join Date: Jun 2003                                                
Location: Chicago IL
My Saabs: None now
Posts: 5,774
Default

Cheers guys and gal

The car got brand new plugs 9K ago when I bought her. After clearing the CEL everything has been roses. I will be giving the local dealer a call to see if my car is covered under the DI recall if the CEL comes back.

What worries me is that I just dropped in a K&N open air filter and am wondering if it might have anything to do with it.
__________________
There is a "replacement for displacement".... It's called "forced induction".
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 17th March 2010
NR-SAAB95 NR-SAAB95 is offline
Active Member
 
Join Date: Mar 2007                                                
Location: New Jersey
My Saabs: 99 9-5 V6 SW
Posts: 36
Default P0300B and P1300

Hello!

I was driving to work yesterday, and when i need to accelerate, suddenly my car lost power and the "CEL" turns blink for a few seconds, becoming lit after.

I check the codes and came up this two:

P0300B - random / multiple misfire detected.

and

P1300 - mfr ctrlled sys or misfire.

The difference is, when i stop or even when i'm driving slow, sometimes the engine goes off. The engine idling sometimes has some failures.

I need some advice.

DIC must be replaced?
spark plugs?
oxigen sensor?
anything else?

Please i really appreciate some replies and advice to solve my problem.
Thank You!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the SaabCentral Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:57 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

top of page | sitemap | email us



copyright © 2003 - 2011 saabcentral.com, All rights reserved http://www.whiter.co.uk - valid xhtml - valid css
SaabCentral is an independently run website and is not affiliated in any way to Saab Automobile AB.


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.