Tcs?? [Archive] - SaabCentral Forums

: Tcs??


boon94
13-04-06, 05:02 PM
I recently purchased a 1994 saab 9000 cse, and i noticed that there is no fuse at the TCS fuse spot. Some websites say that TCS was standard equipment since 1992.. some say 1995... i am hoping someone here knows. Is it posible that the person just took out the fuse because they didnt like the TCS or somthing? Should i try putting a fuse in there to see if the car indeed has TCS or is there another way to tell?

screamingreen97
13-04-06, 08:45 PM
i wish i knew if i had tcs too...:o

Grentarc
13-04-06, 10:06 PM
you can tel lif you have TCS by looking at the throttle body.
here is a picture of a TCS throttle body.
if it doesn't look like this it does not have TCS.

Grentarc
14-04-06, 01:32 AM
screamingreen97 - you will not have TCS, because '95 was the last year they offered it. it was standard on Aero's i think up untill '95, which is the year they offered it as an option (my aero has it, and I like the fact, as it makes it less dangerous in the wet!).

screamingreen97
14-04-06, 10:08 AM
kool beans, now i know that i dont have it:cheesy: thanx guys